Η Ιστορία μας

Με έδρα την Αθήνα, η Εταιρεία Ψυχολογικής Ψυχιατρικής Ενήλικου & Παιδιού (Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π.) ιδρύθηκε το 1986 και είναι μία από τις πρώτες πιστοποιημένες επιστημονικές εταιρείες στην Ελλάδα που αποτελεί φορέα εξωνοσοκομειακής παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (σε πανελλήνιο επίπεδο).

Η Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. είναι ιατρική εταιρεία για την εξυπηρέτηση κοινού και ιατρών στον τομέα της  Ψυχικής Υγείας, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώ είναι μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (ΙΕΑ).

Η Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π.  κυρίως προσφέρει ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία για παιδιά, ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες. Με τη συνεργασία εξειδικευμένων ψυχολόγων, ψυχιάτρων, κοινωνικών λειτουργών, ειδικών παιδαγωγών, λογοθεραπευτών, φυσιοθεραπευτών και γιατρών σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, ο κύριος στόχος της Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. είναι να παρέχει ψυχολογικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στους πελάτες της.

Επίσης, για σχεδόν 25 χρόνια τώρα, η Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. προωθεί ενεργά την εκπαίδευση, με στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με ψυχολογικά ζητήματα στην Ελλάδα και αγκαλιάζει την επιστημονική έρευνα, προκειμένου να ανεβάσει το επίπεδο στους τομείς της διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης.

Ο εκπαιδευτικός στόχος υποστηρίζεται και με τη διοργάνωση συνεδρίων και σεμιναρίων (εθνικών και διεθνών). Κατά τη διάρκεια δε των τελευταίων ετών, τα Διεθνή Συνέδρια της Ε.Ψ.Ψ.Ε.Π. καθιερώθηκαν ως διακεκριμένα ετήσια σημεία συνάντησης, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και την ανταλλαγή ιδεών με διακεκριμένους ειδικούς από διάφορους επιστημονικούς τομείς από όλο τον κόσμο, σε μια πραγματικά πολυδιάστατη προσέγγιση.